joi, 8 noiembrie 2007

O snowboarder-itza super cool



Profil: Torah Bright Nationalitate: Australiana
Oras de origine: Cooma
Data nasterii: 27 decembrie 1988
Sponsori: Roxy, Milo, Boost Mobile
Stance: Goofy
Board: Roxy
Bindings: Roxy
Boots: Roxy

Participarea la Olimpiada din 2006 se pare ca nu a fost decat un warm up pentru Torah Bright: in sezonul 2006/2007 riderita australiana a castigat tot ce se putea castiga: titlul de Campioana mondiala in Snowboard Ticket to Ride Tour, locul I la Burton Global Series, Vans Cup si US Open Halfpipe, plus aurul la Winter X Games. Pe langa o vitrina plina de trofee, Torah s-a ales cu peste 60.000$ si o expunere media mai mult decat consistenta.

Dar Torah, in varsta de 19 ani, nu este nici pe departe straina de centrul atentiei. Abordabilitatea si frumusetea ei, sustinute de rezultate solide in carierea de pro-riderita, au transformat-o rapid intr una din cele mai curtate borderite de catre presa de profil si nu numai. In prezent ea apare in mod constant in campanii publicitare internationale, in editoriale, in postere, pe billboarduri si chiar in jocuri video (Amped 2 si Amped 3, scoase de Microsoft pentru platforma XBox)

Torah a avut o relatie speciala cu zapada inca de cand era mica, ea copilarind la baza muntelui Snowy din Cooma/Australia, asa ca parintii ei au pus-o pe skiuri de la varsta de 2 ani. Un sezon sarac in zapda a facut-o sa incerce snowboardingul cand avea 11 ani. Imediat dupa asta a renunta la ski si nu s-a mai uitat inapoi.

Intrarea pe scena snowboardingului freestyle international si-a facut-o in anul 2002, cand la varsta de 15 ani a castigat locul 2 la World Snowboarding Championships Big Air. Sezonul 2003/2004 l-a terminat pe primul loc la Halfpipe in FIS World Cup, atragand atentia companiei Roxy si castigand un loc in echipa de snow a acesteia. Bronzul de la World Cup 2005 i-a adus si acceptarea in echipa olimpica australiana. Din pacate, la Olimpiada din 2006 nu a prins podiumul, clasandu-se pe locul 5, dar acest esec nu a facut decat sa o motiveze si mai mult.

Sporturile de iarna sunt o tradtitie de familie pentru Torah: sora sa mai mare, Rowena, face parte din echipa olimpica de ski-racing a Australiei, Ben, fratele ei, este de asemenea un pro-boarder, iar Abi, sora mai mica a lui Torah, o ia pe urma acesteia, urmand o carierea de riderita profesionista.

Torah petrece intregul an pe partii, impartindu-si timpul intre doua emisfere, antrenandu-se foarte mult in Salt Lake City si in orasul sau natal, Cooma. Efortul intens depus da roade: trickurile preferatele ale lui Torah, Mc. Twist si Cab 540, sunt cele mai ample trickuri pe care le-a facut o riderita pana in prezent. La X Games 2006 a castigat argintul cu o runda pe care multi o considera cel mai avansat combo vazut in istoria halfpipeului feminin: un backside 360 to switch backside 5 si un switch frontside 720.

Undeva pe drum, Torah a capatat supranumele de "Regina extremului" si se pare ca nu este dispusa sa renunte la el mult timp de acum incolo. Sezonul 2007/2008 este de abia la inceput, iar Torah este cu siguranta una dintre rideritele ce trebuie urmarite si care vor face in continuare senzatie in snowboarding.

Autor : H2O http://www.h2o.ro

Niciun comentariu: